apple muslim holiday

Monday, April 2, 2012

KOREA JEJU - PESTA TULIP AWAL MUSIM BUNGA
Lawatan saya bersama beberapa peserta Apple Muslim Holiday semestinya sangat istimewa. Kami dibawa oleh pemandu pelancong Korea yang sentiasa menjadi rebutan Mr JC Shin. Dengan suhu yang masih lagi tidak menentu serta sejuk tiba tiba, kami seakan berada di musim sejuk cuma tanpa salji sekitarnya.


Apa yang menjadikan lawatan kali ini lebih indah ialah pesta tulip nya yang masih lagi baru namun berkesan serta paling penting ialah ianya disertai oleh peserta budiman nya yang sentiasa menyokong kami untuk terus memberikan yang terbaik di masa akan datang.


Namsanggol Hanok Village - antara pusat lawatan yang memaparkan budaya masyarakat setempat serta hiraki penduduknya sebelum menerima penjajahan luar dari 2 kuasa besar ketika itu - China dan Jepun.


Sekitar lawatan ilmiah yang boleh dibawa pulang bersama untuk dikongsi. Penerangan hebat dari pemandu pelancong kami mengenai rumah tradisi ini tidak menjemukan malah menjadi satu orentasi menarik dikalangan peserta lawatan kali ini.


Keindahan sekitar Namsanggol Hanok Village - destinasi pertama yang agak istimewa untuk pelancong luar mengenali adat serta budaya masyarakat setempat.


Bergambar kenangan sekitar Namsanggol Hanok Village ini
Pengalaman pertama mengenali budaya asal penduduk Korea darjah tertinggi semasa zaman berraja. Anda sudah pasti akan teringatkan beberapa buah drama tempatan bila kesini

Lawatan pelajar domestik dikalangan kanak-kanak sekolah rendah di Seoul. Inilah yang dilakukan oleh pihak pelancongan Korea atau KTO Korea Tourism Organization yang bukan sahaja mensasarkan pelancong luar malah para pelancong tempatan. Saya rasa mereka berjaya lakukan nya.


Tiba di Jeju Island - dan nikmati keindahan alam semulajadinya yang sungguh istimewa. Pulau yang terbentuk dari letusan gunung berapi kuno ini sememangnya mempunyai peranannya sendiri dalam industri pelancongan di Korea. Tahniah juga di ucapkan pada KTO serta penduduk Jeju yang baru sahaja dianugerahkan World Nature UNESCO Heritage selepas Borobodur di Indonesia merangkul Asian World UNESCO Heritage tahun ini.


Yongduam Dragon Head - angtara pusat lawatan yang sudah pasti dilawati - Sinonim dengan tahun Naga 2012 anda sudah pasti bertuah jika kesini. Itulah dongengan yang diceritakan oleh kebanyakkan pemandu pelancong kami yang sungguh kreatif.


Terletak berhampiran laut serta sangat istimewa. Apa cerita sebalik nya - anda perlu ketahuinya sendiri


Latarbelakang dragon head - terbentuk dari pengerasan magma berapi sejak berjuta tahun lamanya - Inilah pemandangan yang bakal anda kecapi di Jeju island ini. Namun ada cerita sejarah nya yang tersendiri.


Berhampiran lautan. Indah serta nyaman. Sangat menyegarkan. Udara sekitar Jeju ini sungguh segar ditambah dengan persekitaran nya yang sangat kurang pencemaran.


Skeopjikoji - juga menjadi satu lokasi indah untuk anda merakamkan kenangan disini


Inilah harga yang anda bayar bila melancong bersama Apple Muslim Holiday.


Skeopjikoji - Tarikkan yang tidak perlu dikatakan lagi - cuaca yang dingin sekitar sini tidak mematahkan semangat peserta lawatan bergambar sepuasnya disini.
Kenangan bersama Reap Seed - Canola Flowers yang masih tidak begitu banyak untuk dilihat sekitar jeju


Antara tempat bergambar kesukaan saya. Anda sempat melihat semuanya dari sini. Sangat indah.


Tiba di puncak Seongsang Ilchubong - yang merupakan Nature World Heritage terkemuka serantau Asia.
Makanan merupakan perkara paling penting ketika kita dinegara yang penduduknya bukan dikalangan Muslim. Namun ini tidak menjadi masalah kerana kami sentiasa mendapatkan restoren yang sudah pasti sesuai dengan peserta lawatan kami.


Lawatan ke ladang Oren Jeju - ( Halla Bong ) lemak manis serta luarbiasa rasanya. Anda ingin rasainya sendiri ? - ikut kami nanti.


walaupun tidak dibenarkan petik - sekadar memegangnya sudah memadai. Apa yang menjadi perkara penting kenangan kita bersama di sini.Bukan hanya lawatan biasa - Apple Muslim Holiday amat mementingkan kualiti sesebuah lawatan. Dengan itu kami selitkan lawatan Ilmiah untuk memberikan anda pengalaman serta pengetahuan tentang masyarakat serta budaya setempat.Amat bernilai untuk dikongsi bersama rakan pabila sampai ketanah air nanti.Rumah lama tradisi masyarakat Jeju.kenangan di Jeju yang tidak mungkin dapat peserta kali ini lupakan. Sakura berkembang.Tergamam semua peserta kami bila melihat beberapa pohon Sakura sedang berkembang.Melawat sekitar Seongup Village ini dengan menikmati keindahan alam terutama kuntuman awal bunga Cherry.First bloom - sekitar pulau Jeju - wangi nya agak sentimental namun adakah anda tahu kenapa ianya tidak gemar dipanggil Sakura di Korea. Ikuti kami ke lawatan akan datang nanti


Dikira agak bertuah kerana masih dapat melihat Reap Seed serta Sakura sekali gus. Walaupun tidak banyak lagi namun ianya memadai. Untuk awal musim bunga - sesuatu yang agak luar biasa


Trick Art Museum Jeju island - antara tarikkan yang bakal anda kecapi bersama kami disini.Paparan menarik - anda gayakan sendiri - apa pun pengalaman ini paling jarang ditemui di tempat lainGambaran menarik untuk tatapan semua - anda gayakan sendiri - ada berapa agaknya binatang dalam gambar diatas - inilah ilustrasi artis seluruh Korea di Museum Trick Art yang sungguh luar biasaInilah pengalaman seterusnya di Jeju Island yang tidak mungkin semua dapat nikmati jika tidak bersama kami kesini.Ayuh merempit - jangan kuatir, ianya selamat jika anda bersedia mendengar arahan dari juru latih kami yang berpengalaman.Mencuba sukan ATV extream namun masih selamat serta memberikan pengalaman bermakna buat semua peserta lawatan kami.Akhirnya - kita tahu siapa mat rempit kat negara sendiriTeddy Bear Museum Tesum di Jeju ini sudah pasti amat popular. kami tergamam sebab ianya ramai pengunjung terutama dikalangan pelancong dari Thailand.pelbagai karenah boleh dilihat bila mana anda tiba disini. mana tidaknya rupanya yang comel menjadikan kita sendiri keanak-anakkan.Makanan merupakan perkara penting bagi kami Apple Muslim Holiday untuk semua pelanggan. Bukan hanya ianya dijamin halal serta dari sunber yang halal namun juga paling kualiti makanan yang kami sediakan berpatutan atau sesuai dengan harga pakej yang pelanggan bayar untuk nikmati percutian di Korea.Hidangan menarik dari Apple Muslim Holiday untuk santapan tengahari yang tidak mungkin anda dapati di negara sendiri.Juadah Diraja kali ini - Stone Rice bowl dan beberapa jenis Kimchi yang amat berkhasiat serta lazat. Paling penting penyediaan serta hasil nya adalah halal dimakan oleh peserta lawatan Muslim kami.menunggu Ferry ke Nami island - antara lawatan biasa namun berbeza mengikut cuaca serta musim di KoreaSuasana di Pulau Nami - tinggalan General Nami yang dikatakan berjasa besar untuk kerajaan Jeseon pada zaman nya - akibat difitnah beliau di hukum bunuh tanpa sebab yang sangat logik. namun kerana beliau sangat berjasa kepada pemerintah pada waktu itu maka dimakamkan di sebuag pulau kecil yang kini dikomersilkan oleh kerajaan Korea.Kenangan bersama di Nami IslandMakanan halal serta lazat sudah pasti menjadi agenda utama Apple Muslim Holiday. Anda bakal nikmati pelbagai juadah lazat serta paling penting amat berkhasiat untuk di kongsi bersama.Sambutan ulang tahun di Korea - Ada yang sungguh teruja untuk menikmatinya bnersama kami
Mana lah tahu jika salah seorang dari kami akan menjadi taukey Kimchi di Malaysia maka pembelajaran ini diambil serius oleh semua pesertaAkhirnya selepas belajar membuat Kimchi - pakain tradisi hanbok akan dikenakanMasing masing bertungkus lumus mencari antara pakaian terbaik untuk diperagakan sebagai tanda kenagangan di negara berbudaya hebat ini.Everland Theme Park - merupakan pusat kunjungan wajib bagi setiap agansi pelancongan dari Malaysia akan kerana trend pelancong kini yang inginkan theme park sebagai atu alternative untuk keseronokkan. Namun bagi Apple Muslim holiday pemilihan ini bukan sahaja berdasarkan musim serta majoriti pelanggan namun ada sebab tertentu yang tidak mungkin agensi lain ketahui. Jika anda ingin mengalaminya sendiri - sila ikut kami nanti.


Bunga Tulip sepanjang Everland - tema awal musim bunga di Korea kali ini.Cuaca agak tenteram serta agak baik dengan kami. semua peserta lawatan kami ini agak bertuah.Ribuan bungan tulip boleh dilihat di Everland kali ini. Mana tidaknya Pesta Bunga Tulip menjadi tema kali ini.Jaringan T train yang menakutkan - namun ada dikalangan kami yang menyahut cabaran - anda sendiri bila lagi.


Mereka yang dicabar untuk menaiki Keretapi Maut hanya dibena dari rentangan kayu yang sungguh menakutkan. Ingin alami sendiri perasaan anda kesini- ikut kami ke Korea nantiAdakah anda berani untuk mencubanya bersama kami ?Sesiapa sahaja yang tiba di 4 season garden ini sudah pasti terpukau. Mana tidaknya, anda akan melihat pelbagai jenis tulip dari setiap pelosok dunia dipamirkan. Inilah tarikkan utama Everland Theme Park dalam pakej Apple Muslim Holiday kali ini.Ada yang masih lagi baru berputik - seperti sayang nya nada dengan Korea yang baru dijejaki. Ini sudah pasti memberikan kenangan terindah bercuti bersama kami


Pesta Tulip kali ini sungguh menjadi dan anda boleh menikmati pelbagai jenis serta warna dari seluruh dunia.Sungguh menawan .
Rasa geram melihat nya. ada yang teringin nak petik.Sambutan Awal Musim bunga - namun keriangan serta keindahan $ season Garden ini makin terserlah.


Pelbagai warna serta bentuk bakal anda lihat sendiri di pesta Tulip 4 Seasons Garden ini.Turkish Tulips - warna Amythest yang sungguh menawan.Mengamit kenangan bersamaApa pun caranya anda pasti seronok. Mana tidaknya bukan senang untuk ke Negara Belanda untuk hanya melihat Tulip mekar, Korea adalah negara seterusnya untuk anda jelajahi.Pesta Bungan Tulip kali ini masih menjadi tarikkan. Tidak penat bergambar untuk mendapatkan kenangan istimewa di KoreaWarna- warni pameran awal musim bunga ini menceriakan lagi keadaan di Everland. Anda sudah pasti seronok jika kesini bersama dengan keluarga serta sahabat handai. Apatah lagi jika anda kesini dengan yang tersayangKenangan di Everland Theme Park bersama rakan anda semasa lawatan. Sudah pasti mengamit anda bila berada di tanah air nanti.National Folk Museum Seoul - Bukan sekadar museum biasa namun inilah tempat paling menarik serta sangat penting untuk kita mendalami budaya asal masyarakat Korea utara serta selatan.Penerangan terperinci oleh pemandu pleancong kami Mr JC memberikan impak terbaik untuk para pengunjung dari Apple Muslim Holiday untuk sama sama mengenali budaya serta cara hidup para pemerintah asal sejak Joseon Dynasti


Cuaca di Seoul kali ini agak sejuk serta luarbiasa dari tahun sebelumnya. Ini yang menjadikan lawatan kali ini agak istimewa bagi saya serta pesertanyaBergambar kenangan sekitar Gyongbukgung - balai rong serinya yang ama bermakna bagi seluruh rakyat Korea Selatan iniInsadong - jalan pasaran antik terkemuka dikalangan airtisan serta peminta setia antiquity. Bukan semata barangan antik namun anda berpeluang melihat pelbagai barang lain yang kadang kala menarik untuk dijadikan buah tangan dibawa pulang.Antara barangan yang bakal di belanja di Insadong Seoul.Lagi tempat baru yang tidak ramai tahu akan keistimewaan nya. Walaupun bukan pada Musim sejuk ( Winter ) anda berpeluang bermain salji atau ber ski di Playdochi.

pakej kami termasuk dengan peralatan serta pakaian semasa di dalam tempat sejuk beku ini.Let its snow let its snow let its snow.....
Dibantu oleh penjaga di Playdochi yang sangat ramah serta sentiasa tersenyum.Istimewanya jika anda bersama kami ke Korea. Salji diluar musim namun dalam bangunan. Anda pasti teruja untuk menikmati nya.pasti seronok bersama orang tersayang mahupun sahabat handai. Apatah lagi jika anda kesini


Serangan ......Seakan asli - sungguh realistik - anda boleh nikmatinya di Playdochi jika bersama kami disiri lawatan akan datang
Inilah jadual lawatan baru kami. Anda yang pernah ke Korea bersama Apple Muslim tidak perlu merasakan untuk melawat tempat yang pernah dilawati dulu kerana Apple Muslim Holiday sentiasa mengemaskinikan jadual lawatan baharu serta berbeza setiap tahun serta musim.


Nikmati kelazatan makanan Korea - Apa yang penting sajian halalKeindahan sekitar Seoul Utara serta Seoul Selatan - dengan menyusuri Sungai Han yang membahagikan nya. Cruise kali ini agak hambar kerana acara Colourful fountain dari salah satu jambatan nya tidak dibuat kerana cuaca yang terlalu sejuk.Namun begitu semua peserta menikmati keindahan sungai Han dengan han River Cruise. Bersantai sekitar pier sebelum menyusuri sungainya.


Terkenal dengan hidangan maharaja Joseon serta khasiat, Kami tidak pernah lupa menyajikan apa yang terbaik untuk pelanggan kami.Lazat berkhasiat serta halal. Inilah yang menjadikan Apple Muslim ekslusif terhadap pelangganTidak lengkap jika tidak singgah ke Myondong Street yang terkenal dengan pusat beli belahnya. Anda pasti kehabisan duit disini.Inilah pasar Rakyat Namedaemun Market yang terkenal di Seoul. Dibanjiri rakyat tanah seberang North Korea atau juga dari China.

Jika dulu Nanta Show, serta Jump Show menjadi agenda lawatan kami namun kali ini adan berpelaung melaihat persambahan baru yang julung kalinya diperkenalkan oleh Apple Muslim holiday kepada pelawat dari Malaysia. Bibap show. Apa kelaianan nya - ikut kami nanti

Berbeza dengan lawatan selalunya - kali ini peserta kami yang pertama kali mahupun yang poernah bersama kami sebelumnya merasakan jadual lawatan kami amat berbeza. Inilah yang menjadikan Apple Muslim Holiday sentiasa memberikan hanya yang terbaik kepada pelanggan kami.VIP Seat Kami. Bagaimana best ke tidak show kali ini.Merupakan peserta Apple Muslim pertama yang menonton rancangan atau persembahan hebat BBoys di Korea. Apa menariknya - anda ingin nikmatinya - ikut kami ke siri lawatan akan datangApa lagi sejurus selepas persembahan habis semua penonton bergegas untuk autograph artis yang mereka minat dalam persembahan Bibap tadi.Anda tidak menjangka yang mereka ini semuanya adalah pelakon serta penyanyi profesional. Bakat yang ditonjolkan tidak mungkin dapat di lakarkan dalam blog ini. Anda yang belum ke Korea bersama kami sudah tentu ingin melihat apa sebenarnya yang di perkatakan.


Kenangan bersama artis Bimbap Show. Apa hebatnya persembahan mereka agaknya.Walaupun hari semakin kelam namun aktiviti bergambar bersama tidak mungkin dilepaskan. Bila lagi kan.

Inilah Cheongaycheon Stream yang dikatakan mengukir sejarah kebersihan Korea sepanjang zaman. Jika anda ingin mengetahui bagaimana ianya dihargai oleh rakyatnya - ikut kami ke Korea nanti.Kenangan bersama pemandu bus kami Mr Kim. Walaupun bahasa amat suakr bagi beliau untuk komunikasi namun sebagai seorang senior dalam industri ini beliau sebenarnya sangat berpengalaman serta bijak semasa interaksi bersama pelanggan kami.Makan tengahari yang disediakan oleh restoren Korean Muslim kita Ms Jasmin sangat popular serta lazat. Semua peserta mengundi restoren ini antara yang terbaik disediakan.

Bergambar kenangan bersama pemandu pelancong kita Mr JC Shin
Paling penting untuk lawatan kami - solat - Sebagai agensi pelancongan Muslim yang benar-benar mengutamakan keselesaan serta kebajikan pelanggan kami sedaya upaya menyediakan yang terbaik untuk anda.

Kali ini surau yang terletak di bahagian E telah diubah suai lagi sekali maka kami semua solat di Surau baru di Gate 25 berhampiran tempat pekerja airport berehat