apple muslim holiday

Monday, July 18, 2011

KOREA SESUAI SEBAGAI PUSAT BELI BELAHlawatan musim panas kali ini sememangnya berbaloi bagi mereka yang ingin membeli belah sekitar Seoul.


Bupyeong underground shopping area menjadi tujuan kami setibanya di lapangan terbang Incheon Seoul.
Mana tidaknya banyak boleh di beli dengan harga jauh lebih murah dari pusat bandar Seoul sendiri. Malah pemandu pelancong kami juga terheret sama untuk membeli belah disini.
Dari pakaian hinggakan eksesori banyak dijual disini.
Keadaan di Underground shopping street di Bupoyeong. Luas serta banyak yang anda boleh dapati disini.

Lawatan ke Korea tidah sah jika tidak ke Kimchi School untuk belajar sendiri bagaimana Kimchi di buat
Apa lagi - Hanbok - pakaian tradisi Korea menjadi kebiasaan dalam pakej kami. Hampir semua keluarga yang menyertai lawatan kali ini mencuba pakaian Hanbok.


Makan di salah sebuah restoren muslim menyediakan makanan halal sesuai dengan pakej Muslim kalau anda ke Korea. Ini menjadi perkara penting untuk Apple Muslim Holiday sediakan kepada pelanggan semua.

Nami island - juga pusat lawatan wajib bagi pakej Muslim kami - walaupun hujan renyai peserta lawatan kali ini sungguh teruja untuk menikmati keindahan alam disini.

Antara pose menarik dari peserta lawatan kali ini. Anda sememangnya peserta yang sangat sporting dalam lawatan ke Korea Summer 2011Semua peserta lawatan kali ini sungguh seronok menikmati keindahan Pulau Nami ini.
Bergambar kenangan sekitar Pulau Nami. Keadaan sekitar pulau masih berkabus - menjadikan ianya seakan-akan terapung serta sungguh indah.Menunggu makan tengahari di Drama Cafe Nami island .
Makanan orientasi - saya namakan begitu kerana ianya kelihatan ringkas namun mempunyai ciri tradisi makanan utama rakyat Korea. Nasi serta Kimchi. sesuai sebagai pengenalan kepada mereka yang baru tiba di negara Korea ini.
Antara makanan Muslim yang anda boleh dapati di pulau Nami. Peserta lawatan Muslim tidak perlu risau untuk kesini .
Menaiki Ferri dari Pulau Nami ke daratan utama - pengalaman indah di Nami island.

Lepak seketika selepas membeli-belah sekitar ChuncheonMyondong.

Inilah yang menjadi tujuan peserta pakej lawatan kali ini. Shopping spree di factory Outlet yang menawarkan pelbagai jenama terkemuka dengan harga berpatutan.

Membeli-belah di Paju factory Outlet - pelbagai jenama terkenal boleh didapati disini.

Makan malam di restoren sekitar Itaewon - Masakan tradisi Korea namun halal serta lazat. Sesuai dengan citarasa rakyat kita.
Museum Ginseng - menjadi antara pusat lawatan kami jika ke Korea. Ginseng amat popular dikalangan rakyat Korea sendiri yang mana dipercayai memberikan kecerdasan serta untuk kesihatan. Anda berpeluang makan Ginseng Chicken yang terkenal ( Samgetang ) sejak zaman raja Sejong lagi.
Mendengar penjelasan pemandu pelancong kami Mr JC Shin. Beliau mempunyai pengetahuan yang tidak kurang hebatnya dengan pemandu pelancong lain.

Inilah Taipinguan - dinyatakan dalam 2 buah buku sejarah China serta Korea - bagaimana ianya dikatakan amat penting dalam hubungan 2 negara ini ? - ada ikuti lawatan bersama kami di siri lawatan akan datang.Kenangan sekitar Gyonbukgung Palace
Kali ini saya sempat bergambar dengan bus baru Apple Vacations di Korea. Kumpulan lawatan yang diketuai oleh Mr Kent dari department Oriental kami menggunakan bus ini. Mungkin akan datang peserta Muslim pula dapat menggunakan bus baru kami di Seoul.


Setelah penat membeli belah - makanan seharusnya sedap serta menyelerakan - ini adalah ketetapan bagi menjamin kualiti jadual lawatan kami.
Tibalah masa makan yang dinantikan . Rasa tradisi Korea namun halal penyediannnya.
Makan tengahari kami di sebuah restoren Korea terkenal dengan makanan lautnya serta sup Ikan yang sungguh lazat.
Kali ini kita dihidangkan dengan persembahan Marrionett B boys yang terkenal di Seoul. Agak luarbiasa persembahannya serta sungguh menakjubkan. Apple Muslim Holidays bukan sahaja menawarkan Jump Show, Nanta, Fanta stick serta Sachoom malah juga beberapa persembahan lain sekitar bandar Seoul akan tersedia dalam pakej kami.

Bergambar kumpulan dengan pemandu pelancong kami Mr JC Shin.
Bergambar kenangan sebelum berlepas dari Incheon Seoul

Mendengar alunan muzik sekitar lapangan terbang Incheon dari kumpulan profesional disini. Peserta kami mendapat tempat duduk khas bagaikan VIP.Sememangnya Seoul masih lagi sesuai untuk membeli belah. Kalau di ikutkan harga serta kualiti barangan yang anda boleh dapati di sini ianya masih lagi berbaloi.