apple muslim holiday

Tuesday, July 5, 2011

BEIJING INDAH DI MUSIM PANAS

lawatan kali ini amat bermakna kerana kami semua berpeluang melihat Panda yang dikatakan hampir pupus ini.Sempat bergambar kenangan sementara menunggu semua peserta bersiap untuk lawatan hari ini.

Hotel yang amat sempurna dengan rekabentuk luaranya seakan bangunan lama China. Sungguh indah serta selesa.

Great Wall - menjadi lawatan penting untuk pakej kami.Wang Fu Jing Street - antara tarikkan musim panas bagi mereka yang inginkan suasana belibelah yang lebih branded.


Menikmati bangunan urban sekitar wang Fu Jing.
Lawatan kami seterusnya - Tian Men Square. Melengkap pakej ke China.

Pintu masuk utama ke forbidden city - agak ramai walaupun ketika ini musim panas.


mengabadikan kenangan di Tian men square - dataran sejarah terpenting China.


Walaupun kepanasan - bukanlah penghalang

Cuaca panas di Beijing tidak menjadi penghalang peserta lawatan Apple Muslim kali ini untuk terus menikmati keindahan Kota Larangan yang masyur ini.
Setalah penat menjelajah Kota Larangan - museum terbesar di China. Penempatan asal raja raja China hingga last emperor Pu Yi.
Dari pintu luar - bentuk bangaunan sisi Kota Larangan yang di ilhamkan oleh pembuat sarang burung terkemuka di zaman beliau - akhirnya dihukum mati kerana dikuatiri akan ditiru untuk bangunan lain selain hak maharaja China ketika itu - Tragis tapi itulah kebenaranya.Apple Muslim Holiday tidak sekali kali melupakan tanggungjawab sebagai agen pelancongan yang membawa peserta Muslim ke mana jua. Masjid adalah pusat lawatan terpenting ketika anda ke kota Beijing.


Masjid NanDoYa - Syiar Islam serata China bersinar dari sini. Bukan sekadar masjid malah manjadi pusat Islam serantau.


Bergambar kenangan sekitar Beijing 2008 olympic stadium. Antara pusat lawatan yang tidak harus ditinggalkan.

Kenangan bersama peserta lawatan kali ini sungguh menyeronokkan - mana tidaknya - berhabis mungkin membeli-belah hinggakan hampir mengalami masalah semasa check-in untuk pulang di lapangan terbang Beijing. Namun inilah yang dikatakan keseronokkan serta pengalaman yang tidak mungkin dapat dibeli.


Semoga bersama kalian sekali lagi di lawatan akan datang.