apple muslim holiday

Tuesday, August 18, 2009

NARUWAN TAIWAN


Menjiwai Taiwan - Negara kepulauan 4 musim


Dato Desmond Lee San JP

Group Managing Director Apple Vacations & Conventions Sdn. Bhd.Apple Muslim Holiday kini menjadi satu satunya agensi pelancongan di Malaysia yang menyediakan pakej lawatan untuk Muslim ke Taiwan secara menyeluruh. Lantaran itu TVA Taiwan Visitor Association telah melantik Pengarah Urusan Kumpulan Apple Vacation & Convention Sdn. Bhd. Dato Desmond Lee San JP sebagai penasihat bagi kemasukan pelancong Muslim Malaysia ke Taiwan.


Penghargaan ini telah menyakinkan kami Apple Muslim Holiday untuk terus mempromosikan pakej ini dengan lebih meluas. Kerjasama serta kesungguhan yang ditunjukkan oleh TVA serta badan-badan yang bergantung dengan industri ini di Taiwan sungguh tidak dapat digambarkan.


H1N1 ????

Rasanya ramai yang ketakutan dengan wabak membunuh ini dan oleh kerana itu juga Taiwan tidak terkecuali dari menjadi mangsa dari nya. SARS dan wabak JE yang melanda 2 -3 tahun lepas menjadikan Taiwan lebih berhati-hati dalam penyelengaraan perihal penyakit berjangkit yang serius.
Hingga kini Taiwan masih selamat di kunjungi dan apa yang paling mengejutkan kawalan kemasukkan opelancong asing ke negara yang hanya sebesar Pahang ini lebih ketat serta teliti. Walaupun ianya bukanlah sesuatu yang boleh kita halang sebarangan namun langkah pencegahan awal atau perlindungan yang dilakukan di Taiwan lebih menyakinkan Apple Muslim Holiday untuk terus mengorak langkah ke arah lebih berjaga-jaga bukan sahaja dari segi maklumat malah juga kualiti lawatan kami.

Taipei Grand Mosque


Paling istimewa untuk Pelanggan Muslim kami

Tunjuk arah kiblat hanya di hotel yang kami sediakan

Jadual waktu solat seluruh Taiwan - tidak semua hotel menyediakanya

Restoren di hotel ( menyediakan Muslim session ) dengan segala perkakas baru yang disediakan khas untuk pelanggan Muslim kami


Cheff Muslim di hotel diperkenalkan oleh salah seorang Imam masjid Taipei Grand Mosque baru-baru ini untuk lawatan Media Melayu ke Taiwan


Siri Lawatan Pakej Muslim Di Taiwan

Pelengkap Sejarah Negara China - National Palace Museum - Khazanah agung dari beberapa Dinasti yang dibawa oleh Chiang Kai Shek ke Taipei atas sebab perlindungan dan penjagaa semasa perang Sino-Japanese dan China-Russia.
Tidak sempurna lawatan anda ke Beijing sekiranya anda tidak datang ke sini.

Martrys Shrine


Taipei 101


Chiang Kai Shek Memorial Hall


Wulai Hotspring Resort


Dengan pemandangan menakjubkan dari bilik penginapan anda ( Air terjun Wulai )kaum Asli Atayal - sekali lihat seperti kaum Melanau Sarawak atau Kadazan Sabah

Atayal dari Malaysia

Tarian tradisi serta pertunjukan di Stadium Gaga

Bandar lama Wulai


Membeli belah serta menyusuri bandar lamanya yang penuh nostalgia
Farm Stay

Shangri La Farm ( sangat menarik dengan aktivitinya serta banyak yang boleh dipelajari )

Aktiviti di Shangri La Farm Stay ( DIY ) Do It Yourself


Aktiviti melawat ladang

Membeli belah - Satu kemestian yang seharusnya perlu dalam jadual lawatan Apple Muslim oleh itu beberapa pusat membeli-belah sekitar Taipei kami tampilkan dalam pakej lawatan ke Taiwan. Antara yang menarik seperti

Ximending Market

Wu Fen Pu


Shilin Market


Chiu Fen Old Streets


Yilan Fish Harbour

Tidak lengkap kiranya pake pelancongan kami jika tidak disertakan dengan aktiviti membeli-belah yang sudah pastinya menjadi elemen penting. Anda boleh cuba untuk menguji keberkesanan tawar-menawar anda di sini.